Euris minskar förlusten i fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Euris minskar förlusten i fjärde kvartalet

Diagnostikbolaget Euris redovisar en minskad förlust på en oförändrad omsättning i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -0,7 miljoner kronor (-0,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,04).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,6 miljoner kronor (-2,5).

"Vårt fokus på att sälja i Sverige direkt till slutkunder har resulterat i att antalet svenska djursjukhus som rutinmässigt använder våra egna produkter uppgår till sju stycken. Dessa är viktiga svenska referenskunder med vilka det blir allt lättare att attrahera både nya kunder och globala distributörer", säger vd och grundare Dario Kriz.

Bolaget ska gå över till att arbeta med distributörer på alla marknader inklusive den svenska i syfte att bättre använda sina begränsade personalresurser.

"Jag tror att med denna nya försäljningsstrategi kommer tillväxttempot för försäljning av egna produkter växlas upp betydligt".

Euris, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-0,7-0,8
Resultat före skatt-0,7-0,8
Nettoresultat-0,7-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,04
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,6-2,5


http://media.finwire.com/media/FWS0059504-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om European institute

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien European institute

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev