Nyhet

Euris

Euris rapporterar oförändrad rörelseförlust i första kvartalet, ny försäljningsstrategi för 2021

Diagnostikbolaget Euris redovisar oförändrad omsättning och rörelseförlust under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,6), i likhet med resultatet såväl före som efter skatt.

Fokuset har legat på igångkörning av nytillkomna distributionskanaler samt bearbetning av den svenska marknaden, enligt vd:n Dario Kriz.

Han upprepar dock att han inte är nöjd med tillväxttempot, trots att den årliga försäljningen ökat procentuellt sett kraftigt under perioden 2016 till 2020.

En ny försäljningsstrategi aviseras för 2021.

"Under 2021 kommer vi successivt att gå över till att arbeta med distributörer på alla marknader inklusive den svenska i syfte att bättre använda våra begränsade personalresurser. Jag tror att med denna nya försäljningsstrategi kommer tillväxttempot för försäljning av egna produkter växlas upp betydligt. Min uppskattning i dagsläget är att lönsamhet kan uppnås med en kundbas på motsvarande 50 svenska djursjukhus eller veterinär-praktikmottagningar", kommenterar vd:n.

Försäljningen genom bolagets distributörer förväntas komma igång under första halvåret 2021.

Euris, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-0,6-0,6
Resultat före skatt-0,6-0,6
Nettoresultat-0,6-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS005F93C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om European institute

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien European institute

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt