Nyhet

Eurocine Vaccines förväntar sig att val av kontraktstillverkare är klart till årsskiftet

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines tecknade i slutet av augusti avtal med Spixia Biotechnology gällande kandidaten till klamydiavaccin. Arbetet med projektet har sedan dess intensifierats. Arbetet gör framsteg, om än med vissa utmaningar på grund av den pågående pandemin samt att expertis inom vaccinområdet är starkt efterfrågad. Det framgår av ett nyhetsbrev som publiceras på tisdagen.

Vid Testa Center i Uppsala pågår anpassning till industriell tillverkning av den aktiva vaccinkomponenten, med fokus på utveckling av processerna inför överföringen till en utvald kontraktsutvecklare. Flera kontraktsutvecklare har utvärderats under året. Slutförhandling pågår med två kandidater och valet beräknas vara klart till årsslutet.

Tillsammans med den utvalda kontraktsutvecklaren kan sedan planen utarbetas för uppskalning och tillverkning av studieprodukter inför toxikologisk respektive klinisk studie.

Efter intensiv planering påbörjas i dagarna nästa prekliniska studie. Resultaten kommer att ge oss mer kunskap om doser och vaccineringsscheman. Data planeras vara tillgängliga under första kvartalet 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt