Nyhet

Eurocine Vaccines ökar förlusten i Q1, val av kontraktsutvecklare beräknas vara klart till årsskiftet

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines redovisar en ökad förlust i det första kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget har som planerat ingen omsättning.

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (-1,8).

Resultatet före skatt var -3,2 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet efter skatt blev -3,2 miljoner kronor (-1,9), och per aktie -0,004 kronor (-0,009).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,6 miljoner kronor (-2,4).

Likvida medel uppgick till 28,3 miljoner kronor (31,9).

"Processen med att välja rätt kontraktsutvecklare har varit framgångsrik. Under det senaste året har vi utvärderat flera olika kontraktsutvecklare och är mitt uppe i slutförhandlingar med två kandidater. Valet beräknas vara klart till årsskiftet. Tillsammans med den utvalda kontraktsutvecklaren kommer Eurocine Vaccines planera för att skala upp tillverkningen av studieprodukter inför toxikologisk respektive klinisk studie, vilket ytterligare stärker bolagets marknadsposition", säger vd Hans Arwidsson.

Eurocine Vaccines, MkrQ1-2020/2021Q1-2019/2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-3,2-1,8
Resultat före skatt-3,2-1,9
Nettoresultat-3,2-1,9
Resultat per aktie, kronor-0,004-0,009
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,6-2,4
Likvida medel28,331,9-11,3%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt