Nyhet

Eurocine

Eurocine Vaccines redovisar som planerat ingen omsättning

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines, som är nyemissionsaktuella, redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Rörelseresultatet blev -4,6 miljoner kronor (-1,8). Resultatet före och efter skatt var -4,6 miljoner kronor (-2,0). Resultat per aktie hamnade på -0,582 kronor (-0,006).

"En viktig milstolpe under kvartalet var initieringen av processutvecklingen tillsammans med Biovian. Eurocine Vaccines har genomfört kunskapsöverföring och förberedelser inför utvecklingen av tillverkningsprocessen för det aktiva protein som behövs i de
toxikologiska och kliniska studierna med klamydiavaccinkandidaten. Genom att skapa forskningscellbanken för det kommande arbetet kunde vi påbörja det omfattande arbetet med att utveckla en kvalitetssäkrad tillverkningsprocess med grundlig dokumentation, något det erfarna
teamet gjort professionellt och skickligt", skriver vd Hans Arwidsson i rapporten.

En annan viktig milstolpe var att bolaget kunde bekräfta god immunologisk effekt i sin prekliniska studie med produktionsanpassat klamydiavaccin.

Företaget genomför just nu en nyemission för att stärka kassan och fortsätta utvecklingen.

Eurocine Vaccines, MkrQ3-2020/2021Q3-2019/2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-4,6-1,8
Resultat före skatt-4,6-2,0
Nettoresultat-4,6-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,582-0,006


http://media.finwire.com/media/FWS0060451-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt