Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eurocine Vaccines satsar på diagnostiskt test mot klamydia

Eurocine Vaccines tänker utvärdera ett diagnostiskt test av klamydiaantikroppar i blod och har mot bakgrund av detta utvidgat sitt licensavtal med Spixion Biotechnology. Det omfattar numera också diagnostiska tester av klamydia, enligt ett pressmeddelande.

Eurocine planerar i nästa steg att se hur dess patenterade protein inom förebyggande vaccin mot klamydia kan hjälpa till att utforma en framtida diagnostisk produkt. Dessa försök beräknas vara färdiga under andra kvartalet 2022.

”Det är helt i linje med vår strategi att aktivt söka efter ytterligare möjligheter för att på ett innovativt sätt skapa mervärden baserat på våra investeringar. Även om marknadspotentialen är mindre för ett diagnostiskt verktyg än för ett vaccin, handlar det om hur vi på bästa sätt kan bidra till modern hälso- och sjukvård baserat på vår forskning och utveckling”, kommenterar Karl Ljungberg, chef för preklinisk utveckling på Eurocine.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt