Nyhet

Eurocine Vaccines väljer Biovian som kontraktstillverkare och uppdaterar tidplan för sin klamydiavaccinkandidat

Eurocine Vaccines har valt Biovian som kontraktstillverkare för sin vaccinkandidat mot klamydia samt uppdaterat tidsplanen för samma kandidat. Det framgår av två separata pressmeddelanden.

Biovian är ett finskt bolag som enligt Eurocines ska utveckla en industriell tillverkningsmetod och ta fram studieprodukter åt dess kommande studier. Samarbetet omfattar aktiviteter på cirka 9,5 miljoner kronor som sträcker sig till november 2021. Den gemensamma avsikten är att fortsätta samarbetet tills att projektet är avslutat, skriver Eurocine.

”Valet av Biovian innebär att vi kan genomföra våra aktiviteter med kontinuitet, eftersom de också har en egen GMP-klassad anläggning för tillverkning av produkter till kliniska studier”, kommenterar vd Hans Arwidsson.

Eurocine har fattat beslut om att redan i detta skede utveckla en tillverkningsmetod som är lämplig för tillverkning av vaccin i industriell skala.

"Beslutet att i ett tidigt skede utveckla en industriell metod för tillverkning av vaccin innebär att investeringen i kommande arbete, såsom toxikologiska studier och samtliga kliniska studier i fas 1-3, redan från början kommer att genomföras med ett fullt representativt aktivt protein", skriver bolaget.

Planen är att efter en proof of concept utlicensiera klamydiavaccinkandidaten till ett vaccinbolag som tar över ansvaret för det fortsatta kliniska programmet och marknadslanseringen.

Den nya tidsplanen för klamydiavaccinkandidaten är enligt nedan:

2021
Kvartal 1) Start av processutveckling hos kontraktsutvecklare
Kvartal 1) Resultat från pågående preklinisk studie
Kvartal 1-4) Utveckling av tillverkningsprocess för det aktiva proteinet
Kvartal 4) Tillverkning av pilotbatch av det aktiva proteinet
Kvartal 4) Start av toxikologisk studie

2022
Kvartal 1) Uppskalning av tillverkningsprocess
Kvartal 2) Tillverkning av studieprodukter för klinisk studie
Kvartal 3) Toxikologisk studie rapporteras
Kvartal 3) Ansökan till läkemedelsmyndighet om genomförande av klinisk studie
Kvartal 4) Inleda den första kliniska studien med vaccinkandidaten mot klamydia

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt