Eurocon vänder till vinst i fjärde kvartalet, orderingången ökade något

Nyhet

{newsItem.title}

Eurocon vänder till vinst i fjärde kvartalet, orderingången ökade något

Teknikkonsulten Eurocon vänder till vinst i det fjärde kvartalet trots ett omsättningstapp under perioden, jämfört med 2019. Bolaget föreslår en utdelning på 0,20 kronor (0).

Omsättningen sjönk 0,9 procent till 64,7 miljoner kronor (65,3).

Ebita-resultat blev 3,0 miljoner kronor (-2,0), med en ebita-marginal på 4,6 procent.

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (-2,4), med en rörelsemarginal på 4,2 procent.

Resultatet före skatt var 2,6 miljoner kronor (-1,7).

Resultatet efter skatt blev 1,9 miljoner kronor (-1,4), och per aktie 0,04 kronor (-0,03).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,4 miljoner kronor (-6,6).

"Efter fallande efterfrågan och uppskjutna projekt under nästan hela 2020 upplevde vi att orderingången ökade något i sista kvartalet och vi fick ett antal nya uppdrag. Detta medförde att vi avslutade alla korttidspermitteringar i koncernen från sista november. Vi är dessutom involverade i flera uppdrag där investeringsbesluten kan komma att fattas under första eller andra kvartalet 2021", säger vd Peter Johansson och fortsätter.

"Vi behöver komma en bit längre in i det nya året för att kunna göra en mer detaljerad bedömning för hur befintliga och nya uppdrag kommer att utvecklas. Vi tror dock att beläggningen kommer att öka under kommande kvartal även om det just nu är svårt att bedöma takten i förbättringen. Det avgörs till stor del av pandemins utveckling".

Inom segment Produktförsäljning har bolaget fått ett antal mindre uppdrag men de större investeringarna fortsätter att förskjutas framåt i tiden, uppger Eurocon-chefen.

Eurocon, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning64,765,3-0,9%
EBITA3,0-2,0
EBITA-marginal4,6%
Rörelseresultat2,7-2,4
Rörelsemarginal4,2%
Resultat före skatt2,6-1,7
Nettoresultat1,9-1,4
Resultat per aktie, kronor0,04-0,03
Kassaflöde från löpande verksamhet2,4-6,6
Utdelning per aktie, kronor0,200,0


http://media.finwire.com/media/FWS005AF3A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Eurocon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos de populära nätmäklarna Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper enkelt och smidigt. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR som är en ny plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30-50 % lägre avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Hedvig skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev