Eventmandat gav högst avkastning - Nordic Cross Stable Return ökade 3,8 procent i augusti

Nyhet

Eventmandat gav högst avkastning - Nordic Cross Stable Return ökade 3,8 procent i augusti

Fonden Nordic Cross Stable Return steg 3,8 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Ulf Strömsten.

Angående månadens utveckling uppger förvaltaren att fondens eventmandat gav högst avkastning. Bland innehav som såg uppgångar fanns Alcadon, Cantargia och Lyko som sammantaget gav ett positivt bidrag på 266 punkter.

I augusti stod derivatmandatet för ett minus på 34 punkter. Enligt förvaltaren används mandatet dock främst för att anpassa netooexponeringen till fondens målbild och reducera marknadsrisken i eventmandadet, vilket gör att derivatmandatet naturligt visar en negativ utveckling då OMX stiger.

Räntemandatet blev under månaden en positiv bidragsgivare och gav ett överskott på tio punkter.

"Kreditspreadarna på såväl investment grade som high yield fortsatte att falla under augusti och kurserna på många företagsobligationer är nu tillbaka på de nivåer vi såg innan fallet i mars. Vi bibehåller en försiktig strategi där investeringarna i första hand görs i säkerställda bostadsobligationer samt företagsobligationer med god kreditkvalitet", skriver Strömsten.

Inför framtiden lyfter förvaltaren flera orosmoln på marknaden. Bland annat nämns risken för en andra pandemivåg, presidentvalet i USA samt handelskriget mellan USA och Kina. Med dessa risker som bakgrund menar Strömsten att man strävar efter hög flexibilitet i portföljen. Fondens nettoexponering låg vid månadsskiftet nära noll och utöver det nämner han att man också riktar sina investeringar mot konjunkturokänsliga aktier.


Nordic Cross Stable Return, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent3,8
Fond i år, förändring i procent10,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev