Evolution fortsätter falla efter anklagelser, ABG pekar på att svarta/gråa marknader varit tillväxtdrivare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Evolution fortsätter falla efter anklagelser, ABG pekar på att svarta/gråa marknader varit tillväxtdrivare

Evolution

ABG Sundal Collier anser att live kasinoutvecklaren Evolution inte besvarade några frågor under sin konferens på onsdagen med anledning av anklagelser om att bolaget har närvaro på olagliga marknader och i USA-sanktionerade länder.

Frågorna som ställdes under konferensen ska ha kommit in under de senaste dagarna men verkade enligt ABG vara ställda på ett sätt som överensstämde med det uttalande som Evolution gav under gårdagen. Evolution sade att anklagelserna har en uppenbar avsikt att misskreditera bolaget. Bolaget menar att det felaktigt påståtts att dess spel är tillgängliga direkt från länder under amerikanska sanktioner.

"Detta är inte fallet utan användandet av sofistikerad teknisk manipulation. Anklagelserna i den anonyma och tvivelaktiga rapporten bygger på att aktiv manipulation av våra system har gjorts för att skapa intrycket att spel från sådana länder skulle vara möjligt", skrev bolaget i ett uttalande igår.

Enligt ABG hade man under frågestunden velat få svar på Evolutions ståndpunkt kring en B2B-leverantörs ansvar kring KYC (know-your-customer) och intäktsandelen från olagliga marknader. Analyshuset påpekar att en annan branschkollega till Evolution inom B2B anser att en del av kontraktsavtalet med en operatör inkluderar vilka marknader ens produkt får bli erbjuden på.

”Detta indikerar att Evolution, om de ville så, hade kunnat undvika att erbjuda sina spel till marknader där online vadslagning är olaglig. Våra efterforskningar har dock indikerat att Evolution är en av de B2B-leverantör med minst restriktioner i termer av vilken geografisk region en operatör eller aggregator är tillåten att erbjuda Evolutions spel till”, skriver ABG och tillägger att man hänvisade till detta redan i oktober 2018.

Analyshusets uppfattning är att Evolution vet vilka regioner bolaget betjänar och om man bryter ned bolagets intäktsström, framgår det att icke-licensierade operatörer från svarta och gråa marknader har varit bolagets främsta tillväxtdrivare. Det får ABG att tro att om Evolution hade tvingats rensa upp sin kundbas att det finns risk för en betydande nedsida i förhållande till konsensusestimaten.

Evolution-aktien fortsätter sin kräftgång i spåren av anklagelserna och backar cirka 6 procent på torsdagen efter ABG-analysen. Den senaste veckan har aktien tappat cirka 21 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Evolution

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Evolution

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.