Evolution förvärvar Big Time Gaming för uppåt 450 miljoner euro

Nyhet

{newsItem.title}

Evolution förvärvar Big Time Gaming för uppåt 450 miljoner euro

Live kasinoutvecklaren Evolution har förvärvat online spelautomatsutvecklaren Big Time Gaming för en köpeskilling om maximalt 450 miljoner euro i aktier och kontanter, inklusive tilläggsköpeskillingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet ska förstärka portföljen av slotsvarumärken och kommer att positivt bidra till vinst per aktie.

Målbolaget har utvecklat spelfunktionen "Megaways" som inkorporerats i över 200 spel och hade år 2020 intäkter om 33 miljoner euro och ett ebitda-resultat om 29 miljoner euro. Det motsvarar en ebitda-marginal om 88 procent.

Förvärvet är villkorat av myndighetsgodkännanden och förväntas slutföras under andra kvartalet.

Den initiala köpeskillingen om 220 miljoner euro ska betalas genom 80 miljoner euro kontant samt cirka 1 120 000 aktier med ett volymviktat snittpris baserat på aktiepriset mellan 23 mars och 7 april.

Tilläggsköpeskillingen om 230 miljoner euro baseras på ebitda-resultat hos Big Time Gaming under 2022/2023 och 2023/2024.

Evolutions aktie stiger 1,3 procent på beskedet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Evolution Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Evolution Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev