Exalt minskar omsättning och resultat under fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Exalt minskar omsättning och resultat under fjärde kvartalet

Datakommunikationsspecialisten Exalt minskade omsättningen och resultatet under det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk 11,3 procent till 10,2 miljoner kronor (11,5).

Ebitda-resultat blev 0,0 miljoner kronor (1,6). Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (1,0).

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (0,7). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (0,01).

Ingen utdelning föreslås (0). Likvida medel uppgick till 7 miljoner kronor (3,1).

Marknaden inom säker infrastruktur och IT Drift kommer närmaste åren ha en fortsatt stark tillväxt, bedömer bolaget. År 2020 bjöd på stabilitet och företaget har behållit sina befintliga kunder och enligt vd Matti Vänskä står företaget på bra grund för att ta nästa steg. Pandemin hade positiva faktorer under 2020, men även negativa.

"Ur ett negativt perspektiv så har pandemin också lett till nya utmaningar för oss, såsom avvaktande marknad, tillgänglighet hos kunder/prospekts, möjlighet till marknadsevent och andra aktiviteter som är en förutsättning för tillväxt. Vår affärsplan och målbild för 2020 har påverkats, då det har varit svårt att rekrytera rätt kompetens till nya affärsområden och stärka befintliga tillväxtområden, vilket har lett till en viss fördröjning i vår tillväxtplan", uppger Vänskä.

Han fortsätter.

"Vi behöver utveckla vår affär för att möta efterfrågan inom de områden som ligger oss nära; Kommunikation säkerhet, nätverk och managerade tjänster i kombination med molntjänster tryggar våra tillväxtmål för framtiden", uppger Exalt-chefen. Han uppger också att man under 2020 förhandlat fram flera olika avtal med kunder såsom Telenor och Coor.

Exalt, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning10,211,5-11,3%
EBITDA0,01,6
EBITDA-marginal13,9%
Rörelseresultat-0,71,0
Rörelsemarginal8,7%
Nettoresultat-0,60,7
Resultat per aktie, kronor-0,010,01
Likvida medel73,1125,8%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B34E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exalt

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exalt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev