Exalt minskar omsättningen under andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

Exalt minskar omsättningen under andra kvartalet

Datakommunikationsspecialisten Exalt redovisar en lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar oförändrad rörelsevinst.

Omsättningen sjönk 5,7 procent till 9,9 miljoner kronor (10,5).

Ebitda-resultat blev 1,3 miljoner kronor (1,4), med en ebitda-marginal på 13,1 procent (13,3).

Rörelseresultatet blev 0,7 miljoner kronor (0,7), med en rörelsemarginal på 7,1 procent (6,7).

Resultatet före skatt var 0,6 miljoner kronor (0,6).

Resultatet efter skatt blev 0,5 miljoner kronor (0,6), en minskning med 16,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (0,01).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3,8 miljoner kronor (-1,8).

"Vi har under andra kvartalet sett en något avvaktande orderingång med en växande oro som påverkar marknaden. Trots detta så lyckades vi återhämta en stor del av försäljningen i slutet av kvartalet. Tillväxten för kvartalet ligger något under förväntan och i stort sett oförändrad i förhållande till 2019 när det gäller omsättning och rörelsemarginal. Kvartal 2 är historiskt sett en stark period. I år påverkas vi som många andra av en pågående pandemi, vilket gör det svårt att prognostisera på lång sikt. Våra starka kunder och relationer gör att vi står väl rustade när vändningen kommer", säger vd Fredrik Armandt i rapporten.

Exalt, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning9,910,5-5,7%
EBITDA1,31,4-7,1%
EBITDA-marginal13,1%13,3%
Rörelseresultat0,70,70,0%
Rörelsemarginal7,1%6,7%
Resultat före skatt0,60,60,0%
Nettoresultat0,50,6-16,7%
Resultat per aktie, kronor0,010,010,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet3,8-1,8

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exalt

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exalt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev