Nyhet

Exsitec

Exsitec köper upp Vitari för 125 miljoner norska kronor - etablerar starkare närvaro i Norge

IT-konsultbolaget Exsitec har köpt upp Vitari, som är Norges största partner till Visma Software, för en köpeskilling om 125 miljoner norska kronor. Det inkluderar en nettokassa om 15 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet ska en starkare närvaro etableras i Norge samtidigt som mer kundvärde ska skapas tillsammans.

Återkommande intäkter från programvara står för cirka 30 procent av Vitaris totala intäkter medan ungefär 18 procent av intäkterna är hänförliga till återkommande supportkontrakt.

Vitari beskrivs ha en stabil återkommande kundbas som använder affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma.net, där Exsitec redan har etablerat ett integrerat erbjudande.

Värderingen på Vitari är cirka 11,5 gånger ebita-resultatet för senaste tolv månaderna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt