Nyhet

Exsitec

Exsitec ökar omsättningen och resultatet - stark orderingång med stora ordervärden

IT-konsultbolaget Exsitec redovisar ökande omsättning och stärkt rörelseresultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 90 procent till 133,4 miljoner kronor (70,2).

Andelen återkommande programvaruintäkter uppgick till 29 procent (25).

Ebita-resultat blev 22,8 miljoner kronor (11,2), med en ebita-marginal på 17,1 procent (16,0).

Rörelseresultatet blev 5,2 miljoner kronor (1,8), med en rörelsemarginal på 3,9 procent (2,6).

Resultatet före skatt var 4,4 miljoner kronor (1,5).

Resultatet efter skatt blev -1,1 miljoner kronor (-1,0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 24 miljoner kronor (28).

"Ett starkt affärsläge och offensiva satsningar har präglat kvartalet. Samhället i stort har börjat öppna upp mer, restriktionerna lättar och den marknad som Exsitec befinner sig på uppvisar inga större tecken på att det fortfarande råder en pandemi. Tvärtom visar våra kunder ett stort intresse för att investera i IT-stöd för sin verksamhet", uppger vd Johan Kallblad.

Han skriver vidare att orderingången varit stark under kvartalet, med ett dubbelt så högt ordervärde i nya väsentliga affärer i jämförbara verksamheter än under samma period föregående år.

Avslutningsvis nämner Kallblad att det tredje kvartalet alltid präglas något av semesterperioden, med säsongsmässigt lägre affärsvolym, vilket gör det till det normalt sett svagaste kvartalet för Exsitec på året.

Exsitec, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning133,470,290,0%
EBITA22,811,2103,6%
EBITA-marginal17,1%16,0%
Rörelseresultat5,21,8188,9%
Rörelsemarginal3,9%2,6%
Resultat före skatt4,41,5193,3%
Nettoresultat-1,1-1,0
Kassaflöde från löpande verksamhet2428-14,3%


http://media.finwire.com/media/FWS0063F8B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt