Nyhet

Fabeges vd: Vissa har varit naiva kring obligationsfinansiering - Di

Fastighetsbolaget Fabeges vd Stefan Dahlbo uppger att vissa av bolagen, särskilt de mindre och medelstora aktörerna inom branschen, varit naiva kring finansieringen på obligationsmarknaden.

Även Fabege har finansierat sin verksamhet på obligationsmarknaden, och har 1,2 miljarder kronor i obligationslån som förfaller under hösten. Framåt kommer bolaget köra mer med att uppta lån genom banker, uppger Dahlbo till Dagens industri.

"Vi har alltid strävat efter att ha bank som en viktig finansieringskälla, även när obligationsmarknaden var mer attraktiv. Vi vill vara en bra och långsiktig kund. Just nu är bank det bästa alternativet och då är det naturligt för oss att öka där igen”, säger Dahlbo till Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fabege

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fabege

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt