Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Arlandastad siktar på börsnotering i höst

Fastighetsbolaget Arlandastad Group siktar på en börsnotering i höst. Bolaget höll på onsdagen bolagsstämma som beslutade att byta namn från Arlandastad Holding till Arlandastad Group. Maria Rankka och Sunniva Fallan Röd valdes till nya styrelseledamöter. Peter Wågström, som tidigare varit vd för byggbolaget NCC, tillträder som ny styrelseordförande.

"Den utökade styrelsen, nya ordföranden och namnbytet till Arlandastad Group ska ses som ett led i noteringsprocessen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Vi kan erbjuda marknaden en annan typ av fastighetsrelaterad aktie än vad som kanske finns i dag. Det finns bostadsbolag med huvudfokus att utveckla bostäder, men på den kommersiella sidan är den inriktningen inte lika tydlig. Vi har ett fint förvaltningsbestånd och som vi kommer utveckla över tid med förädling, säger Peter Wågström till Dagens Industri.

Arlandastad förfogar över 240 hektar mark strax söder om Arlanda flygplats där bolaget utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter.

Arlandstad grundades 2007 av miljardären Per Taube som nu släpper ordförandeposten. Bolaget siktar på en notering på First North efter sommaren, skriver tidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arlandastad

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arlandastad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt