Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Arlandastad siktar på börsnotering i höst

Fastighetsbolaget Arlandastad Group siktar på en börsnotering i höst. Bolaget höll på onsdagen bolagsstämma som beslutade att byta namn från Arlandastad Holding till Arlandastad Group. Maria Rankka och Sunniva Fallan Röd valdes till nya styrelseledamöter. Peter Wågström, som tidigare varit vd för byggbolaget NCC, tillträder som ny styrelseordförande.

"Den utökade styrelsen, nya ordföranden och namnbytet till Arlandastad Group ska ses som ett led i noteringsprocessen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Vi kan erbjuda marknaden en annan typ av fastighetsrelaterad aktie än vad som kanske finns i dag. Det finns bostadsbolag med huvudfokus att utveckla bostäder, men på den kommersiella sidan är den inriktningen inte lika tydlig. Vi har ett fint förvaltningsbestånd och som vi kommer utveckla över tid med förädling, säger Peter Wågström till Dagens Industri.

Arlandastad förfogar över 240 hektar mark strax söder om Arlanda flygplats där bolaget utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter.

Arlandstad grundades 2007 av miljardären Per Taube som nu släpper ordförandeposten. Bolaget siktar på en notering på First North efter sommaren, skriver tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Arlandastad

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arlandastad

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt