Fastpartner ökade resultatet under första kvartalet - Börskollen

Nyhet

Fastpartner

Fastpartner ökade resultatet under första kvartalet

Fastighetsbolaget Fastpartner redovisar ökade hyresintäkter och resultat under första kvartalet.

Hyresintäkterna uppgick till 462,7 miljoner kronor (447,8), en ökning med 3,3 procent mot föregående år. Ökningen uppges bero på nytecknade kontrakt, färdigställda hyresgästanpassningar samt tillkommande hyror från förvärvade fastigheter under 2020.

Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgick till 90,4 procent (90,9) i slutet av perioden.

Driftnettot uppgick till 308,4 miljoner kronor (305,5), en ökning med 0,9 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 227,9 miljoner kronor (220,9), en ökning med 3,2 procent mot föregående år. Ökade hyresintäkter motverkades av högre driftskostnader till följd av en kall vinter, enligt bolaget.

Resultatet efter skatt blev 301,3 miljoner kronor (203,7), en ökning med 47,9 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,54 kronor (1,07), vilket innebär en ökning med 43,9 procent mot föregående år.

Vd och grundare Sven-Olof Johansson skriver i en kommentar att många företag omprövar sina lokalbehov mot bakgrund av de erfarenheter man fått under pandemin.

"Detta är inte enbart negativt, då det i många fall innebär minskning av befintliga ytor, utan medför även möjligheter till nyuthyrning för den som har attraktiva ytor att erbjuda", skriver vd:n.

På transaktionsmarknaden noteras ett visst ökat utbud av kontorsfastigheter vilket kan skapa goda affärsmöjligheter framgent, menar bolagschefen.

Fastpartner, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Hyresintäkter462,7447,83,3%
Driftöverskott308,4305,50,9%
Förvaltningsresultat227,9220,93,2%
Nettoresultat301,3203,747,9%
Resultat per aktie, kronor1,541,0743,9%


http://media.finwire.com/media/FWM005E2C8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev