Nyhet

Fed-chefen Mester spår styrränta över 4 procent - väntar höjningar till mitten av nästa år

Federal Reserves chef i Cleveland Loretta Mester uttalade sig på torsdagskvällen om att centralbanken bör höja räntan över 4 procent för att att stävja inflationen. Hon vill se höjningar som håller i sig till mitten av nästa år. Det skriver Reuters och hänvisar till ett tal Mester höll i Pittsburgh.

"Jag skulle vilja höja räntan till över 4 procent. Det är inte orimligt och jag håller fast vid det, så får vi se", sade Mester.

Flera andra Fed-chefer har uttalat sig i veckan och flaggat för att centralbanken måste fortsätta höja räntan. De är överens om att man behöver fortsätta höja tills inflationen är tillbaka på 2 procent.

Mester tror också att det kommer att dröja innan man kommer att kunna sänka räntan igen.

"Räntorna fortsätter att stiga i år och in i nästa år under första halvåret och då kan vi kanske pausa och vi kan börja sänka dem igen".

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt