Fed-chefen vill inte stressa fram egen digital valuta - BN - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Fed-chefen vill inte stressa fram egen digital valuta - BN

Federal Reserves ordförande Jay Powell ser inget behov av att stressa fram en egen digital valuta, då en digital dollar kan få stora konsekvenser i USA och runt om i världen. Det rapporterar Market Watch.

Powell anser att den digitala valutan inte får misslyckas vid någon tidpunkt. För att säkerställa detta krävs mycket. Arbetet på detta fält fortskrider dock.

En dag i framtiden kan Federal Reserve ha utvecklat en digital dollar men den måste genomgå noggrann granskning samt accepteras av allmänheten och regeringen i landet, säger Powell.

Samtidigt ger centralbankschefen kryptovalutor en känga. Han menar att de är väldigt volatila och därmed inte särskilt användbara som värdebevarare. Han ser dem istället som en tillgång för spekulation, och snarare ett substitut för guld än för dollarn.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev