Nyhet

Fenix

Fenix Outdoor ökar omsättningen samt vinsten

Friluftsbolaget Fenix Outdoor ökade omsättningen samt vinsten. Rörelseresultatet sjönk något.

Omsättningen steg 7,1 procent till 200,1 miljoner euro (186,8).

Ebitda-resultat blev 57,7 miljoner euro (56,6), med en ebitda-marginal på 28,8 procent (30,3).

Rörelseresultatet blev 44,4 miljoner euro (45,5), med en rörelsemarginal på 22,2 procent (24,4).

Resultatet före skatt var 44 miljoner euro (43,2). Resultatet efter skatt blev 32,5 miljoner euro (32,4). Resultat per aktie hamnade på 2,44 euro (2,43).

Det tredje kvartalet bjöd inte på några större överraskningar, skriver den arbetande ordföranden Martin Nordin. Fenix Outdoor-ordföranden skriver att bolaget fortsatt ser en utmanande situation i försörjningskedjan. Han spår också att problem inom logistik och transporter fortsätter.

Vissa länder som Fenix Outdoor arbetar med har också problem med covid. Företaget kan inte heller enkelt byta länder då det skulle bryta mot dess uppförandekod "The Fenix Way".

"Vi är övertygade om att det kommer att lösa sig på ett rimligt sätt, men det kommer förmodligen att medföra vissa kortsiktiga kostnader", skriver Nordin. Han betonar dock att det är långsiktigt rätt metod.

Fenix Outdoor tittar också fortsatt på förvärv. Givet den låga räntan och "Outdoor-trenden" är det fortsatt svårt att uppnå rimliga priser, skriver bolaget.

Fenix Outdoor, MEURQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning200,1186,87,1%
EBITDA57,756,61,9%
EBITDA-marginal28,8%30,3%
Rörelseresultat44,445,5-2,4%
Rörelsemarginal22,2%24,4%
Resultat före skatt4443,21,9%
Nettoresultat32,532,40,3%
Resultat per aktie, EUR2,442,430,4%


http://media.finwire.com/media/FWM006858E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fenix Outdoor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fenix Outdoor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt