Ferroamp: Imponerande tillväxt trots Covid-19-effekter - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ferroamp: Imponerande tillväxt trots Covid-19-effekter - Analysguiden

Fortsätter växa i raketfart

Ferroamp redovisade en nettoomsättning för andra kvartalet 2020 på 17,6 miljoner kronor, jämfört med 9,9 miljoner för andra kvartalet 2019. Det ger en organisk tillväxt på 78,2 procent. Förlusterna fortsatte att öka. Under kvartalet redovisades ett rörelseresultat på
-8,8 miljoner kronor jämfört med -2,9 miljoner samma period före­gående år.

Större Covid-19-effekter än väntat

Försäljningen har i viss mån påverkats negativt av Covid-19-pandemin och bolaget bedömer att volymökningar motsvarande 4 miljoner kronor har senarelagts. Virusets utbrott sammanföll med inledningen av det andra kvartalet, vilket resulterade i en svagare orderingång. Bolagsledningen kommenterar att efterfrågan åter-hämtade sig mot slutet och att bolaget lämnar andra kvartalet med en god orderstock. Det kvarstår dock viss osäkerhet in i andra halvåret 2020. Ferroamp ser fortsatt viss försening i investeringsbesluten hos kunderna. Vi ser en risk att Covid-19 förskjuter efterfrågan framåt i tiden, vilket kan få negativa effekter på försäljningen även under resterande del av innevarande år.

Samarbetspartners bäddar för utlandsexpansion

Ferroamp har ytterligare stärkt sin position på marknaden genom att teckna samarbetsavtal med ett antal aktörer. Sticker ut gör partners på den norska och holländska marknaden, vilka lägger grunden för att expandera försäljningen utomlands. Bolaget har redan vunnit en order i Holland relaterat till utmaningar inom solenergi och ladd-kapacitet för elfordon. På sikt ser vi god tillväxtpotential i Ferroamps affär utomlands.

Höjd riktkurs – aktien köpvärd

Vi höjer våra långsiktiga försäljningsprognoser, vilket resulterar i en höjd riktkurs. Vi ser ett motiverat värde på 71 kr per aktie. Om vårt scenario infaller ser aktien attraktiv värderad ut på 1,59 gånger EV/S för 2022.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/ferroamp_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferroamp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferroamp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.