Nyhet

Ferronordic

Ferronordic ökar omsättning och rörelseresultat under Q4 - 11,5 kronor utdelning föreslås (uppdatering)

(Mer information i hela nyheten)

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökade rörelsevinsten.

Omsättningen steg 43,0 procent till 1 694 miljoner kronor (1 185).

Rörelseresultatet blev 112 miljoner kronor (65), med en rörelsemarginal på 6,6 procent (5,5).

Resultatet före skatt var 118 miljoner kronor (56).

Resultatet efter skatt blev 88 miljoner kronor (44), en ökning med 100,0 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 11,5 kronor per aktie (7,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -81 miljoner kronor (179).

"2021 var Ferronordics hittills bästa år. Trots driftstörningar och utbudsbegränsningar fortsatte vår verksamhet i Ryssland/CIS att öka i både nettoomsättning och lönsamhet och nådde rekordhöga rörelse- och nettoresultat. Samtliga affärsområden växte och vi utvidgade vårt erbjudande genom vårt partnerskap med Sandvik, vidareutvecklade contracting services och expanderade vår återtillverkningsverksamhet", kommenterar vd Lars Corneliusson och fortsätter. "I Tyskland var 2021 ett år då vi investerade i organisationen och nätverket för att bygga en starkare plattform. Vårt arbete med att utveckla verksamheten påverkades av restriktioner men vi tog stora steg framåt och är positiva till utsikterna för 2022." Ferronordic-chefen kommenterar även utsikterna. "Vi förväntar oss att våra marknader fortsätter att växa under 2022. I Ryssland/CIS stöds vår optimism av högre råvarupriser, uppdämd efterfrågan och fortsatt aktivitet inom de så kallade nationella projekten. Den nuvarande geopolitiska spänningen har ännu inte påverkat vår verksamhet men innebär en betydande osäkerhet och vi följer utvecklingen noga. I Tyskland räknar vi med en fortsatt europeisk återhämtning som kommer att driva efterfrågan. Nuvarande osäkerhet hänför sig främst till kostnadstryck och begränsningar i leveranskedjan, vilket vi förväntar oss kommer att fortsätta långt in under 2022."

Ferronordic, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning1 6941 18543,0%
Rörelseresultat1126572,3%
Rörelsemarginal6,6%5,5%
Resultat före skatt11856110,7%
Nettoresultat8844100,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet-81179
Utdelning per aktie, kronor11,57,553,3%


http://media.finwire.com/media/FWM006F044-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ferronordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt