Nyhet

Ferronordic

Ferronordic ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet (uppdatering)

(uppdatering avser vd-kommentarer)

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 47,1 procent till 1 661 miljoner kronor (1 129).

Rörelseresultatet blev 147 miljoner kronor (107), med en rörelsemarginal på 8,9 procent (9,5).

Resultatet efter skatt blev 109 miljoner kronor (81), en ökning med 34,6 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 7,48 kronor (5,57). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 327 miljoner kronor (100).

"I Ryssland/CIS var marknaden för anläggningsmaskiner fortsatt stark då råvarupriserna växte och investeringar i infrastruktur fortsatte. Kundernas maskinutnyttjande ökade också, vilket tillsammans med vår digitala försäljning bidrog till en god tillväxt i eftermarknadsförsäljningen", skriver vd Lars Corneliusson.

I Tyskland plockade man marknadsandelar under perioden.

"Vår verksamhet för begagnade lastbilar, som lanserades i slutet av 2020, fortsatte att växa. Vår eftermarknadsförsäljning förbättrades, delvis på grund av våra förvärv. Under tredje kvartalet accelererade vi arbetet med att omstrukturera och förbättra vår organisation. Delvis som ett resultat av omstruktureringskostnader minskade rörelseresultatet jämfört med förra året", uppger Ferronordic-chefen.

Han ser ingen snabb lösning på problemen i leveranskedjan.

"Nuvarande osäkerhet i våra marknader hänför sig främst till begränsningar i leveranskedjan som vi förväntar oss fortsätta långt in i 2022. I ett längre perspektiv ser vi starka underliggande fundament och affärsmöjligheter på våra marknader."

Ferronordic, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1 6611 12947,1%
Rörelseresultat14710737,4%
Rörelsemarginal8,9%9,5%
Nettoresultat1098134,6%
Resultat per aktie, kronor7,485,5734,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet327100227,0%


http://media.finwire.com/media/FWM00696F6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ferronordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt