FI kritiserar Trustly kring arbete med högriskkunder - Di - Börskollen

Nyhet

FI

FI kritiserar Trustly kring arbete med högriskkunder - Di

Med två veckor kvar innan Finansinspektionen beslutar om potentiella sanktioner mot betalbolaget Trustly, anser myndigheten att bolaget fortfarande inte efterlever penningtvättslagen när det kommer till kännedom av högriskkunder. Det rapporterar Dagens industri som tagit del av en skrivelse.

FI har krävt att Trustly kontrollerar de kunder som använder dess konto till konto-betalningar, något bolaget överlåtit till banker varifrån pengarna skickas.

För att vinna gehör för sin ståndpunkt har Trustly ställt sina förhoppningar till EU-kommissionen, som i somras kom med ett nytt förslag om en ny lagstiftning mot penningtvätt och terrorfinansiering. Under denna skulle bolaget vara undantaget kontroller av slutkonsumenten, utan bara förväntas ha kännedom om kunderna. Detta är något som Trustly framfört i sina kontakter med FI under hösten för att påverka myndighetens ställningstagande, skriver Di. Källor till tidningen har uppgett att EU:s lag skulle göra FI:s tolkning i frågan helt obsolet inom två till tre år.

Trustly valde i våras att skjuta upp sin planerade börsnotering.

https://www.di.se/nyheter/fi-kritiserar-trustlys-arbete-med-hogriskkunder-beslut-om-sanktion-rycker-narmare/

https://www.di.se/nyheter/trustly-satter-sitt-hopp-till-eu-forslag-gor-fi-s-tolkning-helt-obsolet/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Trustly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Trustly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev