'Finns massor kvar att göra på ARPDAU-sidan' - Mag Interactives vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

'Finns massor kvar att göra på ARPDAU-sidan' - Mag Interactives vd

Det finns massor kvar att göra på ARPDAU-sidan, menar Mag Interactives vd Daniel Hasselberg. Detta trots att ARPDAU-siffran kom in starkt i det senaste kvartalet.

Mag Interactives omsättning i det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsår ökade 27,8 procent till 55,1 miljoner kronor (43,1). Ebitda-resultat blev 7,7 miljoner kronor (6,0), med en ebitda-marginal på 14,0 procent (13,9). Ebitda-resultatet, justerat, uppgick däremot till -1,9 miljoner kronor (6,0).

Snittintäkten per daglig spelare, ARPDAU, var 3,38 dollar (2,62), en ökning med 29 procent.

"Det finns massor kvar att göra på ARPDAU-sidan. En stor händelse är självklart att vi ska fortsätta flytta stora mängder användere från Quizkampen (som nästan inte har någon in app purchases-ekonomi alls) till Nya Quizkampen där det finns saker att köpa. Men även i övriga spel finns det mycket spännande saker som ska hända framöver på temat att ytterligare skruva upp ARPDAU i form av in app purchases", säger bolagschefen i en kommentar till rapporten.

Spelbidraget, alltså nettoomsättning minus kostnader för plattformsavgifter och kostnader för avkastningsdriven marknadsföring, löd 25,7 miljoner kronor. Det markerar en minskning om 13 procent på årsbasis. Ökningen berodde på högre marknadsföringsvolymer, där kostnaden för användarförvärv (UA) ökade 138 procent.

Parallellt med detta steg antalet dagligt aktiva spelare (DAU) med 4 procent till 1,96 miljoner.

"DAU påverkas sällan kraftigt av UA på kort sikt eftersom vi har en så enormt stor existerande spelarbas", förklarar vd:n.

Det var mer UA-investeringar i slutet av kvartalet men detta påverkar inte främst DAU utan snarare syns på framtida intäkter för spelet Wordzee, säger Hasselberg.

Det framgick även av kvartalsrapporten att migrationen till Quizkampen, internationellt kallat Quizduel, växlar upp.

Cirka 40 procent av alla Quizkampenspelare spelade Nya Quizkampen i slutet av kvartalet. Bolagets mål är att nå 100 procent innan kalenderårets slut.

"Vi går nu från mer passiv cross promotion ("Testa nya QD!") till aktiv ("Du måste uppdatera till nya QD för att kunna fortsätta spela"). Vi ville använda den mer passiva modellen först tills vi känner att den vägen är uttömd och nu slår vi gradvis på den mer aktiva cross promo med slutmålet att alla ska flyttas över", förklarar bolagschefen.

Hasselberg nämner vidare att man under förra veckan började nedstängningen av Quizkampen i Sverige, exempelvis att man inte längre kan spela Quizkampen utan måste uppdatera till Nya Quizkampen för att spela vidare.

"Det resulterar också i en bonus med stora nedladdningsvolymer på kort tid som skickar upp spelet högt upp på topplistorna på App Store och Google Play. Nya Quizkampen var på plats nummer 2 totalt i svenska App Store i helgen exempelvis", berättar spelbolagschefen.

Enligt analystjänsten Sensor Tower är helgens toppnoteringar de starkaste som noterats för spelet i närtid på den svenska marknaden. En annan stor marknad där spelappen tycks vara populär är Tyskland, där spelet just nu är på plats nummer 11 för alla spelappar sett till nedladdningar, vilket är något svagare än den svenska rankingen.

Aktien är ned 7,9 procent på förmiddagen efter morgonens kvartalsrapport. Uppgången sedan årsskiftet summerar därefter till 60,3 procent.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MAG Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MAG Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt