Nyhet

First

First Venture avser genomföra en nyintroduktion på First North

Investeringsbolaget First Venture avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget fokuserar på sektorerna teknik, hälsa och hållbarhet. Investeringsportföljen består av 13 bolag där noterade Humble Group är det klart största innehavet. Elva av bolagen är onoterade.

Erbjudandet består av 25,13 miljoner nyemitterade B-aktier till teckningskursen 9,75 kronor per aktie, motsvarande 245 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en möjlig övertilldelningsemission på 2,56 miljoner aktier, vilket motsvarar 25 miljoner kronor. Det totala
erbjudandet uppgår således till 270 miljoner kronor. Teckningsåtaganden om 185 miljoner kronor har ingåtts.

Erbjudandet och noteringen bedöms slutföras under juni villkorat av att Nasdaq Stockholm godkänner bolagets ansökan on notering på First North samt att sedvanliga villkor uppfylls.

Rune Nordlander är vd och medgrundare och Peter Werme är styrelseordförande och medgrundare av First Venture.

Bolaget hade ett substansvärde på 159,2 miljoner kronor den 7 juni.

Bolaget största ägare utgörs av grundarna Peter Werme och Rune Nordlander med bolaget Första Entreprenörsfonden i Norden, Håkan Roos med Roosgruppen, Lottie Tham med familj med bolaget Tham Special Investment, Mikael Lönn och Johan Claesson med familj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om First Venture

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien First Venture

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt