Nyhet

First Venture kommenterar Mendi-investeringen i senaste månadsbrevet

Investeringsbolaget First Venture har släppt sitt månadsbrev för oktober och belyser bland annat investeringen i Mendi Innovations.

First Venture investerar runt 16,6 miljoner kronor och blir med sina cirka 8,2 procent Mendis största externa ägare. Mendi är verksamt inom neurofeedback-teknologi för hemmabruk.

”Mental ohälsa är ett växande problem globalt och Mendi har utvecklat en spännande teknologi som underlättar träning av hjärnans aktiviteter kombinerat med rekommendationer om livsstil, vilket kan hjälpa användaren att motverka detta. Mendi har via deras system gjort denna teknologi mer lättillgänglig för hemmabruk. Vi är mycket imponerade av entreprenörsteamet som på kort tid byggt upp ett bolag som är positionerat att bli globalt marknadsledande inom detta område”, skriver First Venture.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om First Venture

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien First Venture

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt