Nyhet

Fiskars besparingsprogram kommer att slutföras i slutet av 2021 - justerar ned kostnadsprognos

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars transformations- och omstruktureringsprogram kommer att slutföras i 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det uppges också att sammanlagda kostnaderna för programmen, som skulle uppgå till cirka 70 miljoner euro, kommer att vara ytterligare cirka 20 miljoner lägre än estimerat.

Bolaget har tidigare sänkts kostnadsestimaten med 5 miljoner euro. De totala kostnaderna är nu alltså 45 miljoner euro istället för 70.

- Transformationsprogrammet siktar på kostnadsbesparingar på cirka 17 milj. euro på årsnivå och omstruktureringsprogrammet på cirka 20 milj. euro. Inbesparingarna kommer att uppnås och en majoritet av dessa kommer att vara synliga per slutet av 2021, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt