Nyhet

Fiskars

Fiskars höjer utsikter för 2021 efter stark utveckling i första kvartalet (Oms)

Finländska industribolaget Fiskars släpper preliminära siffror för första kvartalet och justerar upp helårsutsikten då man räknar med att den starka utvecklingen kommer att fortsätta.

Det första kvartalets omsättning förväntas vara 302 miljoner euro (256,2) med jämförbart ebita-resultat på cirka 49 miljoner euro (18,9) och rörelseresultatet på cirka 45 miljoner euro (8,4).

Väntad försäljning, enligt Factset, var 270 miljoner euro. Konsensus för jämförbar ebita låg på 25 och rörelseresultat 21 miljoner.

För helåret spår bolaget nu jämförbar ebita på 130-145 miljoner euro. Den tidigare bedömningen var att jämförbar ebita under 2021 skulle vara på en lägre nivå än året innan, men överskrida 120 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt