Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fiskodlaren

Fiskodlaren Fifax planerar genomföra en nyintroduktion på First North i Helsingfors

Fifax, som är ett landbaserat fiskodlingsbolag, planerar att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna från erbjudandet är avsedda att användas för att bland annat möjliggöra en expansion av produktionskapaciteten för regnbågsforell och påskynda företagets tillväxtstrategi. Fifax grundades 2012 och bolagets anläggning är baserad på Eckerö, Åland. Bolaget siktar på att fördubbla sin produktionskapacitet 2025 jämfört med dagens nivå genom investeringar.

Fifax siktar på att uppnå intäkter överstigande 50 miljoner euro 2026 för att därefter överstiga 100 miljoner euro 2030. Ebitda-marginalen ska vid bägge årtalen överstiga 25 procent.

Bolaget siktar på att i erbjudandet ta in omkring 15 miljoner euro före transaktionskostnader.

Ankarinvesterare är Aurator Asset Management, Finnish Industry Investment, FV Group, Holdix, Etrisk, Special Investment Fund Säästöpankki Ympäristö, Turret och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag som åtagit sig att teckna aktier för 6,0 miljoner euro.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt