Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fiskodlaren

Fiskodlaren Fifax planerar genomföra en nyintroduktion på First North i Helsingfors

Fifax, som är ett landbaserat fiskodlingsbolag, planerar att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna från erbjudandet är avsedda att användas för att bland annat möjliggöra en expansion av produktionskapaciteten för regnbågsforell och påskynda företagets tillväxtstrategi. Fifax grundades 2012 och bolagets anläggning är baserad på Eckerö, Åland. Bolaget siktar på att fördubbla sin produktionskapacitet 2025 jämfört med dagens nivå genom investeringar.

Fifax siktar på att uppnå intäkter överstigande 50 miljoner euro 2026 för att därefter överstiga 100 miljoner euro 2030. Ebitda-marginalen ska vid bägge årtalen överstiga 25 procent.

Bolaget siktar på att i erbjudandet ta in omkring 15 miljoner euro före transaktionskostnader.

Ankarinvesterare är Aurator Asset Management, Finnish Industry Investment, FV Group, Holdix, Etrisk, Special Investment Fund Säästöpankki Ympäristö, Turret och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag som åtagit sig att teckna aktier för 6,0 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt