Nyhet

Fler

Fler prenumerationsintäkter ger lönsamhet för Qlosr - Mangold

Teknikbolaget Qlosr Group har ställt om omsättningen till en högre andel återkommande prenumerationsintäkter, något som ökat lönsamheten. Det skriver Mangold i en uppdragsanalys.

För helårsrapporten juli 2020 till juni 2021 redovisade IT-bolaget en ökning av omsättningen till 17 procent och en ökning av rörelsemarginalen med 7 procentenheter. En förklaring till detta är just att man ställt om till återkommande prenumerationsintäkter.

Bolaget genomför en nyemission om knappt 52 miljoner kronor före emissionskostnader. Pengarna ska användas för att förbättra kapitalstrukturen samt att finansiera framtida förvärv. Mangold skriver att kapitaltillskottet blir extra intressant då Qlosr tidigare kommunicerat avsikten att förvärva Bmore IT, ett förvärv som hade givit en stor strategisk potential. Utspädningseffekten blir drygt 13 procent.

Analysfirman uppdaterar sin riktkurs till 0,101 kronor till följd av emissionens utspädningseffekt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt