Nyhet

Flexion

Flexion Mobile gynnas av Pekings hårdare spelregleringar - Redeye

Redeye höjer sin värdering för det brittiska teknikbolaget Flexion Mobile efter att bolaget signerat nya spelkontrakt, förbättrat affärer och uppvisat ett starkt operationellt resultat. Vidare har Flexion tecknat avtal för några av de största spelen i bolagets historia. Det framgår av en uppdragsanalys.

Tempot för nysignering av spel ökar och de tretton nya spelen har potential att öka bolagets intäkter med 60-120 procent från dagens nivåer. Redeye uppskattar att försäljningen kommer uppgå till 85 miljoner kronor år 2024.

Vidare skriver analyshuset att IDFA-förändringarna och den kinesiska regeringens hårdare reglering av spelmarknaden kommer fungera som medvind eftersom utgivare söker andra sätt att tjäna pengar på sina spel.

Redeye väljer att höja sitt motiverade värde i basscenariot till 28 kronor per aktie (26). Aktien stiger idag 2,7 procent till 15,25 kronor senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexion Mobile

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexion Mobile

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt