Flexion Mobile tar in 114 miljoner kronor genom två emissioner

Nyhet

Flexion Mobile tar in 114 miljoner kronor genom två emissioner

Brittiska teknikbolaget Flexion Mobile har fyllt på kassan med 114 miljoner kronor genom två riktade emissioner. De två emissionerna riktades till svenska och institutionella investerare, heter det i ett pressmeddelande.

Den första emissionen, en private placement, drog in 93,4 miljoner kronor. Teckningskursen var 14,30 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 10 procent. Vidare sålde Mobile Sensations, som kontrolleras av styrelseledamoten och vd:n Jens och Per Lauritzson, samt Palmstierna Invest, ett bolag kontrollerat av ordföranden, aktier för totalt 16,9 miljoner kronor.

Bland aktörer som tecknade och köpte aktier återfanns eQ, Handelsbanken fonder samt Odey Asset Management.

Den riktade emissionen var på cirka 1,44 miljoner aktier och skedde till samma kurs. Den riktades till en kund som inte namnges men som beskrivs som en ledande tillverkare av enheter. Flexion presenterade igår ett kommersiellt partnerskapsavtal med kinesiska mobiltillverkaren Huawei.

Total utspädning var cirka 16 procent.

Flexion Mobile-chefen Jens Lauritzson skriver i en kommentar att man är glada över att det var sådant deltagande i emissionen och att över tio internationella institutionella investerare valt att investera. Bolaget kommer bland annat att investera kapitalet i att fortsätta utveckla sin teknik och stärka upp försäljningen.

ABG Sundal Collier har varit rådgivare.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev