Flexion Mobile tar in 114 miljoner kronor genom två emissioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexion Mobile tar in 114 miljoner kronor genom två emissioner

Brittiska teknikbolaget Flexion Mobile har fyllt på kassan med 114 miljoner kronor genom två riktade emissioner. De två emissionerna riktades till svenska och institutionella investerare, heter det i ett pressmeddelande.

Den första emissionen, en private placement, drog in 93,4 miljoner kronor. Teckningskursen var 14,30 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 10 procent. Vidare sålde Mobile Sensations, som kontrolleras av styrelseledamoten och vd:n Jens och Per Lauritzson, samt Palmstierna Invest, ett bolag kontrollerat av ordföranden, aktier för totalt 16,9 miljoner kronor.

Bland aktörer som tecknade och köpte aktier återfanns eQ, Handelsbanken fonder samt Odey Asset Management.

Den riktade emissionen var på cirka 1,44 miljoner aktier och skedde till samma kurs. Den riktades till en kund som inte namnges men som beskrivs som en ledande tillverkare av enheter. Flexion presenterade igår ett kommersiellt partnerskapsavtal med kinesiska mobiltillverkaren Huawei.

Total utspädning var cirka 16 procent.

Flexion Mobile-chefen Jens Lauritzson skriver i en kommentar att man är glada över att det var sådant deltagande i emissionen och att över tio internationella institutionella investerare valt att investera. Bolaget kommer bland annat att investera kapitalet i att fortsätta utveckla sin teknik och stärka upp försäljningen.

ABG Sundal Collier har varit rådgivare.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.