Flexion Mobiles vd positiv till stort fondintresse, strategiskt viktig investerare tillkom
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexion Mobiles vd positiv till stort fondintresse, strategiskt viktig investerare tillkom

Brittiska teknikbolaget Flexion Mobiles rapport nyligen för bolagets tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret visade på en kraftig tillväxt och omsättningen steg 176 procent till 6,9 miljoner pund. Sedan börsintroduktionen den 13 juni 2018 har aktien utvecklats positivt som så många andra bolag inom spelbranschen även om det har varit en del tvära kast under åren.

Flexion Mobile erbjuder mobila plattformar för speldistribution utanför plattformar som Google Play och App Store. De samarbetar bland annat med Amazon, Xiaomi och Huawei.

Under onsdagen tillkännagav bolaget att de tecknat avtal med Goat Games för spelen King's Throne: Game of Lust och War and Magic: Kingdom Reborn vilket gör att Flexion förnärvarande har 20 spel igång samt ytterligare sex spel som inväntar lansering.

Strax innan årsskiftet tog bolaget in 114 miljoner kronor genom två riktade emissioner och intresset var högt från placerare. Det bekräftar vd Jens Lauritzson i en intervju med Finwire där han betonar att detta var den första externa kapitalanskaffningen då det inte gjordes någon anskaffning innan börsnoteringen.

"Det var elva fonder från Hongkong, Tyskland, Finland, England och Sverige framförallt. Vi är redo att gasa här nu", säger Jens Lauritzson. Det tillkom också en strategisk stor investerare under kapitalanskaffningen men på frågan vem det är besvaras inte under intervjun.

Kinesiska teknikjätten Huawei pressas hårt av amerikanska sanktioner men det har snarast varit positivt för Flexion Mobile som bekräftar att det kinesiska bolaget nu är den största kanalen för bolaget.

Spelkatalogen som är live nu hos Flexion omsätter två miljarder dollar årligen i andra plattformar som Google Play och hos App Store. Flexion är mycket stolta över sin portfölj.

"Det är fantastiskt att vi har lyckats signera dessa speltitlar och med dem kan vi växa länge", menar bolagschefen och fortsätter: "Fokus nu är att lägga till fler spel, förbättra distributionskraften och investera i vårt tjänsteerbjudande."

Bolaget ser med stor tillförsikt framåt. "Vi är i striking-position nu. Vi har en stor kassa som skall investeras smart i tillväxt, en stark portfölj och en väldigt intressant position på marknaden", avslutar Jens.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Flexion Mobile

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Flexion Mobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt