Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube ökade omsättningen och minskade förlusten under Q4

Industrivagnsleverantören Flexqube redovisar en högre omsättning och lägre förlust i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg 5,8 procent till 23,9 miljoner kronor (22,6).

Ebitda-resultat blev -3,1 miljoner kronor (-7,7).

Resultatet före skatt var -4,4 miljoner kronor (-8,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,6 kronor (-1,1).

Orderingången landade på 20,2 miljoner kronor (27,1), en minskning med 25,5 procent mot föregående år.

"Vår orderingång på eQarts under det fjärde kvartalet uppgår till 2,5 miljoner kronor vilket är lika med den totala försäljningen fram till utgången av det tredje kvartalet sedan lanseringen i slutet av 2019", säger vd Anders Fogelberg i rapporten.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,0 miljoner kronor (-11,1).

Likvida medel uppgick till 13,4 miljoner kronor (18,1).

Bolaget avser att fördubbla antalet återförsäljare från de tio avtal som slöts under förra året.

”Vi ser att Nordamerika återfått sitt momentum och att aktiviteten ökar bland våra återförsäljare. Under 2021 är vi aktuella för flera större projekt relaterat till bland annat bilindustrin och näthandel för mat”, säger Fogelberg.

Han varnar samtidigt att pandemin fortsatt är en verklighet som kan ställa till det för bolaget.

”Även om vi upplever en markant ökad optimism och betydligt högre aktivitet på marknaden jämfört med i mitten av 2020 så är pandemin fortfarande en verklighet och den kan fortsättningsvis leda till nya begränsningar för samhällen och företag – något som kan påverka oss, våra leverantörer, partners och våra kunder. Med detta i åtanke kommer vi trots vår positiva syn bibehålla en ordentlig kostnadskontroll och fokusera på vårt kassaflöde innan vi kan konstatera att den här osäkerheten är bakom oss”.

Flexqube, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Orderingång20,227,1-25,5%
Nettoomsättning23,922,65,8%
EBITDA-3,1-7,7
Resultat före skatt-4,4-8,1
Resultat per aktie, kronor-0,6-1,1
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,0-11,1
Likvida medel13,418,1-26,0%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS005B091-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt