Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube ökar omsättning och orderingång i andra kvartalet

Industrivagnsleverantören Flexqube redovisar ökande omsättning och något minskad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Vidare växte orderingången med 54,3 procent jämfört med samma kvartalet i fjol.

Omsättningen steg 47,2 procent till 26,5 miljoner kronor (18,0). Rensat för valutakurspåverkan var ökningen 67,1 procent.

Orderingången landade på 32,4 miljoner kronor (21,0), en ökning med 54,3 procent mot föregående år. Rensat för valutakurspåverkan ökade orderingången med 75,1 procent.

Ebitda-resultat blev -1,6 miljoner kronor (-1,8).

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-3,0).

Resultatet både före och efter skatt var -2,8 miljoner kronor (-3,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,4 kronor (-0,4).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3,9 miljoner kronor (-2,7).

"Vi ser återigen stark tillväxt för både försäljning och orderingång i Europa där orderingången växer med närmare 350 procent jämfört med det andra kvartalet 2020 och det är också 44 procent högre än vårt dittills bästa kvartal", skriver vd Anders Fogelberg i rapporten.

Fogelberg ser det andra kvartalet som ett genombrottskvartal för bolaget, då man genom avtal med både Amazon och Tesla blev erkända som en robottillverkare samt etablerade som världsledande leverantör för materialhanteringsvagnar.

Flexqube, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Orderingång32,421,054,3%
Nettoomsättning26,518,047,2%
EBITDA-1,6-1,8
Rörelseresultat-2,7-3,0
Resultat före skatt-2,8-3,0
Nettoresultat-2,8-3,0
Resultat per aktie, kronor-0,4-0,4
Kassaflöde från löpande verksamhet3,9-2,7


http://media.finwire.com/media/FWS00639D3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt