Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube

Flexqube ökar omsättningen och sätter nytt rekord för orderingången

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube ökade omsättningen samt minskade förlusten. Orderingången nådde ny rekordnivå.

Omsättningen steg 66,7 procent till 23,5 miljoner kronor (14,1).

Ebitda-resultat blev -8 miljoner kronor (-8,4). Rörelseresultatet blev -9,2 miljoner kronor (-9,7).

Resultatet före skatt var -9,3 miljoner kronor (-9,7). Resultat per aktie hamnade på -1,3 kronor (-1,3).

Orderingången landade på 40,6 miljoner kronor (11,2), en ökning med 262,5 procent mot föregående år. Det är 24 procent högre än det tidigare rekordet.

"Trenden är därmed mycket positiv och vi har sett en stark marknad i både Nordamerika och Europa, där särskilt Tyskland bidrar med större ordrar. Tesla står för en hel del av orderingången från Tyskland men vi har även flera andra större ordrar under perioden från just Tyskland", skriver bolaget.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,3 miljoner kronor (-0,9). Likvida medel uppgick till 14,7 miljoner kronor (10,9).

Fokus ligger på att leverera på företagets orderstock under det fjärde kvartalet.

"Med tanke på den starka orderingången under kvartalet samt att vissa leveranser förskjuts in i det fjärde kvartalet låg vår orderbok på rekordnivåer över 45 miljoner kronor vid utgången av det tredje kvartalet. Det är vår högsta nivå någonsin och vi har nu fullt fokus på att få ut merparten av detta i det fjärde kvartalet", skriver vd Anders Fogelberg i rapporten.

Flexqube-chefen har en stor offerstock ute i marknaden.

"Vi har fortsatt att offerera stora volymer under kvartalet och med tanke på att våra säljcykler ofta är 6-12 månader så är jag hoppfull att kunna fortsätta vår goda orderingång kommande kvartal. Under kvartalet har vi offererat 50 procent mer än snittet de senaste 12 månaderna", skriver han.

Han ser ett intressant läge för bolaget.

"Vi är inne i en oerhört spännande fas för samtliga våra produktkategorier och geografier. Det kommer inte utan utmaningar så klart men vi ska göra det vi kan för att ta vara på vår position samt den efterfrågan som finns och kommer att finnas i marknaden. Behoven av våra lösningar kommer att fortsätta öka och nu gäller det att vi blir ännu mer skalbara i vårt affärsupplägg med exempelvis distributörer", uppger Fogelberg.


Flexqube, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Orderingång40,611,2262,5%
Nettoomsättning23,514,166,7%
EBITDA-8-8,4
Rörelseresultat-9,2-9,7
Resultat före skatt-9,3-9,7
Resultat per aktie, kronor-1,3-1,3
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,3-0,9
Likvida medel14,710,934,9%


http://media.finwire.com/media/FWS00682A5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt