Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube vill göra riktad nyemission på upp emot 800 000 aktier

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube avser att genomföra en riktad nyemission av upp till 800 000 aktier. Carnegie har anlitats för att undersöka förutsättningarna för att genomföra nyemissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, uppges det i ett pressmeddelande.

Baserat på onsdagens stängningskurs kan bolaget dra in cirka 60 miljoner kronor. Det kan dock nämnas att det är vanligt med viss rabatt i riktade nyemissioner.

Nyemissionen förutsätter beslut från Flexqubes styrelse och att en efterföljande extra bolagsstämma ger sitt godkännande.

Likviden från nyemissionen planerar Flexqube att använda för att finansiera fortsatt expansion, stärka försäljnings- och marknadsföringskapaciteten samt för att skala upp bolagets leveranskapacitet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt