Nyhet

FLSmidth

FLSmidth över förväntan

Danska FLSmidth, som utvecklar utrustning för gruv- och cementindustrin, rapporterar en bättre än väntad rapport för det fjärde kvartalet.

Rörelseresultatet blev 145 miljoner danska kronor, att jämföra med väntade 134,1 miljoner danska kronor enligt en sammanställning av Bloomberg.

Intäkterna kom in på 4,24 miljarder danska kronor. Väntat var 3,94 miljarder danska kronor.

För helåret 2021 ser bolaget intäkter på 15,5-17 miljarder danska kronor. Analytikerna förväntar sig här intäkter på 16,86 miljarder danska kronor.

I rapporten skriver FLSmidth att man ser en gradvis förbättring inom affärssentimentet och tillgången till kundanläggningar under andra halvåret 2021. Utsikterna för gruvindustrin förblir positiva medan för cementindustrin kvarstår påverkan från överkapacitet och en långsam återhämtning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om FLSmidth & Co.

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien FLSmidth & Co.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt