Nyhet

FLSmidth ska fullfölja sina kontrakt i Ryssland och Belarus

Danska gruvutrustnings- och cementbolaget FLSmidth kommer att fullfölja sina kontraktsåtaganden i Ryssland och Belarus. Bolagets vd Mikko Keto uppger att man är legalt skyldiga till detta, enligt Jyllands-Posten. Det rapporterar Bloomberg News.

Enligt Keto kan bolaget inte på egen hand ställa in kontrakt utan ett skäl. Detta eftersom det ”kan finnas andra klienter som kommer att bli oroliga om de kan lita på de affärer som vi gjort”, sade han.

Samtidigt planerar FLSmidth att inte ingå några nya kontrakt i de två länderna, tillade Keto.

FLSmidths uppdrag i de två länderna är värda 2,7 miljarder danska kronor baserat på ingångna kontrakt under 2020 och 2021. Ryssland ensamt står för 1,5 miljarder danska kronor av FLSmidths årliga intäkter, vilka i fjol uppgick till 11,7 miljarder danska kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om FLSmidth & Co.

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien FLSmidth & Co.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt