Nyhet

Förarbristen

Förarbristen i Storbritannien har även drabbat taxiappbolagen

Förarbristen i Storbritannien har även drabbat taxiapptjänster som Uber där kunder väntar i långa köer. Det rapporterar CNBC som fått veta att taxiappar haft dessa problem i ett antal veckor nu.

Det är kunder som kommit med informationen. De uppger att apparna inte har lyckats med att hitta förare åt dem, vilket resulterat i sena ankomster till möten eller att man lämnats ensamma på natten. Problemen är mest frekventa under sena kvällar och helger.

Vd:n för Ubers rival Bolt har pratat om det hela under CNBC-programmet Squawk Box. Markus Villig sade att efter borttagandet av restriktionerna har efterfrågan studsat tillbaka snabbare än vad bolaget räknat med.

"Utbudssidan i termer av förare har helt enkelt inte varit tillräcklig för att komma ikapp efterfrågan än", sade Villig.

Bristen på förare har gjort att britter rusat till bensinmackar. De har tömt stationerna och nu står flera av dem tomma för att det saknas lastbilsförare att ersätta med ny olja. Premiärminister Boris Johnson förbereder att ta in militären för att komma till rätta med detta problem.

https://www.cnbc.com/2021/09/27/uber-and-bolt-struggle-to-meet-demand-in-the-uk.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt