Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Förarbristen

Förarbristen i Storbritannien har även drabbat taxiappbolagen

Förarbristen i Storbritannien har även drabbat taxiapptjänster som Uber där kunder väntar i långa köer. Det rapporterar CNBC som fått veta att taxiappar haft dessa problem i ett antal veckor nu.

Det är kunder som kommit med informationen. De uppger att apparna inte har lyckats med att hitta förare åt dem, vilket resulterat i sena ankomster till möten eller att man lämnats ensamma på natten. Problemen är mest frekventa under sena kvällar och helger.

Vd:n för Ubers rival Bolt har pratat om det hela under CNBC-programmet Squawk Box. Markus Villig sade att efter borttagandet av restriktionerna har efterfrågan studsat tillbaka snabbare än vad bolaget räknat med.

"Utbudssidan i termer av förare har helt enkelt inte varit tillräcklig för att komma ikapp efterfrågan än", sade Villig.

Bristen på förare har gjort att britter rusat till bensinmackar. De har tömt stationerna och nu står flera av dem tomma för att det saknas lastbilsförare att ersätta med ny olja. Premiärminister Boris Johnson förbereder att ta in militären för att komma till rätta med detta problem.

https://www.cnbc.com/2021/09/27/uber-and-bolt-struggle-to-meet-demand-in-the-uk.html

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt