Första handelsdag för APAC blir 26 maj - pris satt till 100 kronor per aktie

Nyhet

{newsItem.title}

Första handelsdag för APAC blir 26 maj - pris satt till 100 kronor per aktie

Spac-bolaget Aligro Planet Acquisition Company, APAC, förväntas börja handlas på Stockholmsbörsen den 26 maj efter att anmälningsperioden för den aktuella emissionen öppnats idag. Priset i erbjudandet har fastställts till 100 kronor per A-aktie och anmälningsperioden löper till 25 maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Erbjudandet kommer tillföra APAC 1 miljard kronor, varav bolagets sponsorer har åtagit sig att förvärva motsvarande cirka 8,4 procent. Ankarinvesterare är Carnegie Fonder, Altira, M2 Asset Management och Stena Finans som tecknar A-aktier för 295 miljoner kronor, motsvarande 29,5 procent av erbjudandet.

APAC har valt att ge ut teckningsoptioner till alla aktieägare som inte löser in aktier vid ett förvärv. Två optioner ska ge rätt till att teckna en ny aktie.

Till skillnad från Bures Spac har APAC-aktieägare alla möjligheter att påkalla inlösen av samtliga sina A-aktier och återfå 100 procent av priset i erbjudandet.

APAC avser att inom 24 månader förvärva ett onoterat bolag i Norden som har en stark ESG-profil inom sektorerna digitala affärsmodeller, hållbar konsumtion och grön teknik. Nasdaq Stockholm har med sedvanliga villkor bedömt att APAC uppfyller noteringskraven på börsens huvudlista.

Förvärvsbolaget APAC har bildats av bland andra investeraren Hans Eckerström, entreprenören Richard Båge och förvärvsspecialisterna Peder Egnell och Anna Sundberg.

Hans Eckerström är investeringschef och IR-ansvarig i APAC. Richard Båge är styrelseordförande, Peter Egnell är vd och Anna Sundberg är finanschef. I styrelsen sitter även Bengt Baron, Jenny Keisu, Helene Willberg och Magnus Silfverberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aligro Planet SPAC

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aligro Planet SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev