Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Första patienten doserad i Active Biotechs fas 1-studie med laquinimod-ögondroppar

Den första patienten har doserats i forskningsbolaget Active Biotechs kliniska fas 1-studie med den nya ögondroppsformuleringen av bolagets läkemedelskandidat laquinimod.

"Laquinimod utvecklas som en ny behandling för icke-infektiös, icke-främre uveit och har potential att användas i den första behandlingslinjen som ett tillägg till steroider samt i den andra behandlingslinjen för patienter där steroidbehandling saknar effekt", skriver bolaget.

Vidare skrivs att prekliniska data tyder på att laquinimod kan påverka infalmmatoriska ögonsjukdomar när det ges både som tablett och direkt på ögat.

Det primära målet med studien är att bestämma säkerheten och tolerabiliteten av ögondropparna efter singel- och upprepade doser.

- Jag är glad att kunna rapportera att vi har påbörjat den kliniska utvecklingen av den nya formuleringen av laquinimod och jag ser fram emot att ta del av resultaten från denna första säkerhetsstudie. Laquinimod har potential att användas vid behandling av allvarliga ögonsjukdomar, vilket understöds av prekliniska data. I nästa steg kommer vi att fortsätta den kliniska undersökningen av laquinimod i patienter med uveit, med målet att ta fram en ny behandling för denna synhotande ögonsjukdom, säger Helén Tuvesson, vd Active Biotech.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt