Fortnox förvärvar Capcito Finance
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortnox förvärvar Capcito Finance

Fortnox

Affärssystembolaget Fortnox har ingått avtal om att förvärva 78 procent av aktierna i fintechbolaget Capcito Finance. Värderingen på hela bolaget är 410 miljoner kronor. Tillträde är den 1 december.

Capcito är inriktade på automatiserad långivning och fakturafinansiering till företag direkt i etablerade svenska bokföringsprogram. Bolaget äger också plattformen Monto, vilket är en tjänst där banker och långivare kan bedöma och monitorera företags kreditvärdighet i realtid. Fortnox menar att förvärvet är en pusselbit för bolaget när det gäller att erbjuda företagare mer tjänster än bara redovisning.

- Detta är en del i Fortnox växande fintechsatsning. Förvärvet innebär att vi med hjälp av plattformen Monto och andra ERP- och bankpartners kan skapa en hubb för kreditvärdering och onboarding av finansiella tjänster. Det ger fler företag tillgång till bättre krediter och kassaflöden, säger Tommy Eklund, vd för Fortnox, i en kommentar.

Köpeskillingen ska betalas till säljarna vid tillträdet för transaktionen som ska äga rum den 1 december 2021. Förvärvet finansieras av Fortnox tillgängliga kassa.

Capcito kommer att konsolideras i Fortnox Finans. Capcito hade under förra året en omsättning på 24,5 miljoner kronor och ett rörelseresultat på -36,1 miljoner. Både Capcitos vd Michael Hansen och CTO Henrik Dyberg kvarstår som delägare i bolaget och kommer att driva verksamheten framåt.

Det är ovanligt att Fortnox förvärvar bolag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt