Fortnox ska förbättra kundernas verksamheter genom sin plattform
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortnox ska förbättra kundernas verksamheter genom sin plattform

Fortnox

Affärssystembolaget Fortnox har som ambition att förbättra kundernas verksamheter genom sin företagarplattform, och inte bara effektivisera dem. Det säger vd:n Tommy Eklund inför dagens årsstämma.

"Om man använder våra produkter får man tillbaka tid kan man säga. Det har varit väldigt framgångsrikt på många sätt och vi har effektiviserat våra kunders verksamheter extremt mycket. Vad vi kommer ta större ansvar för framåt är också att förbättra verksamheterna på olika sätt", uppger Eklund.

"Med den företagarplattform vi har så har vi faktiskt massor med insikter och massa saker för att hjälpa kunderna att förbättra deras verksamheter", säger vd:n.

Det är många spännande satsningar på gång på Fortnox. Bolagschefen lyfter dock att det produktområde som det investeras mest i är finansområdet, där fokus ligger på att hjälpa bolag med kapitalanskaffning och likviditet.

"De produkterna vi har där är helt världsunika skulle jag säga, det området är superspännande", framhåller bolagschefen.

Han får medhåll av styrelseordförande Olof Hallrup.

"Jag brinner för finansiella frågor och jag tycker att det finansiella benet som vi håller på att utveckla mycket mer är ett spännande område som jag har stor tillförsikt i", berättar styrelseordföranden.

Hallrup påpekar att alla bitar av Fortnox är lika viktiga, och att det måste finnas en röd tråd i erbjudandet.

Det tilläggs att affärsområdet anställda ofta glöms bort lite, vilket faktiskt är det produktområde som växer allra mest just nu.

Inför 2021 säger Tommy Eklund att Fortnox har stora produkter på gång inom egentligen alla kärnområden. Företaget med huvudkontor i Växjö har också börjat nosa på nya produktområden, exempelvis den digitala brevlådan.

"Vi har ett antal nya produkter som kanske inte kommer påverka 2021 så mycket, men de släpps ändå och kan bli mycket intressanta för framtiden", resonerar Eklund.

Styrelseordföranden Olof Hallrup ser det som viktigt att prioritera rätt framgent.

"Fördelen med Fortnox är att vi ständigt och jämt har nya idéer. Vad vi måste fokusera på är att prioritera rätt. Vi är fortfarande ett litet bolag som har stora ambitioner, och då måste vi välja rätt grejer", säger Hallrup.

När det kommer till utdelningen tycker ordföranden att den är väl balanserad och är stolt över den utdelningstillväxt som Fortnox har uppvisat historiskt, även om det inte är någon garant för framtiden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt