Fortsatta pandemirelaterade problem för Meltron - men bolaget ser en ljusning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatta pandemirelaterade problem för Meltron - men bolaget ser en ljusning

Teknikbolaget Meltron har fortsatt påverkats av pandemin och de restriktioner som införts, skriver bolagets tillförordnade vd, Göran Lundgren, i en sammanfattning av läget.

Meltronchefen skriver att försäljningen för det andra halvåret är under förväntan, men att det blivit lättare att diskutera och anordna besök hos potentiella nya kunder den senaste tiden. Vidare ser bolaget att kundernas faktiska investeringar, både i nybyggnation och i retrofit, successivt ökar.

Bolaget gör nu en genomgång av sina löpande kostnaderna och bland annat har företaget omförhandlat och kraftigt sänkt kostnaderna för sina lokaler i Helsingfors. Vidare har många avtal omförhandlats mot lägre fasta kostnader och mer resultatbaserade ersättningar.

Göran Lundgren skriver även att rekryteringen av en ny vd pågår för fullt. Den nya vd:n ska ha sin bas i Helsingfors och ha en tydlig inriktning på internationell marknadsföring samt försäljning.

Slutligen kommenterar Lundgren utsikterna för 2022.

"Meltron är väl positionerat för det kommande året, men det saknas inte utmaningar: fokuserad direktförsäljning till befintliga och nya industrikunder, utveckling av partnerskap, Oman och senare Mellanöstern, långa leveranstider och kostnadskontroll och en effektiv produktion och organisation. Med detta sagt vill jag avslutningsvis framföra min stora tilltro till möjligheterna att vi på sikt kan bli en viktig aktör med många kanaler för försäljning på många marknader inom flera branscher."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt