Fortums verksamhet löper på normalt i Ryssland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortums verksamhet löper på normalt i Ryssland

Finländska energibolaget Fortum, som har stor verksamhet i Ryssland med omkring 7 000 anställda, faller i dag 9 procent på Helsingforsbörsen i spåren av Rysslands invasion av Ukraina.

"Den geopolitiska situationen har förändrats dramatiskt idag i Europa. Som ett företag med långa affärsband och bred verksamhet i Ryssland beklagar vi mycket Rysslands attack mot Ukraina och följer situationen med största uppmärksamhet. Vi européer vet från vår historia att krig är det värsta sättet att lösa politiska konflikter och vi vet vilket stort lidande krig orsakar människor", skriver Fortum i ett pressmeddelande.

Samtidigt uppger Fortum att deras primära fokus just nu är dess anställda och kunder. I nuläget löper verksamheten på normalt.

"Vi följer också utvecklingen av sanktioner och potentiella motsanktioner noga och förbereder oss för olika scenarier. Energiproduktionen i Ryssland har inte fått sanktioner och därför har vår verksamhet där inte direkt påverkats."

Vidare uppger Fortum att dotterbolaget Uniper är finansiell partner i Nord Stream 2-pipelineprojektet. Den 22 februari meddelade Tyskland att de avbryter certifieringsprocessen för projektet. Uniper analyserar nu situationen.

Fortum uppger också att de inte vill inte spekulera i eventuella framtida sanktioner eller hur situationen kommer att utvecklas.

Fortum har planerat att lämna bokslut den 3 mars.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt