Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FPC-konkurrenten Idex Biometrics stiger kraftigt på analys - Di

Fingerprint Cards norska motsvarighet Idex lyfter kraftigt på Oslobörsen. Det efter att Arctic Securites inlett bevakning med rekommendationen köp och satt en hög riktkurs på 4 norska kronor, rapporterar Di.

I analysen skriver Arctic bland annat att Idex erbjuder en bredare lösning än Fingerprint Cards, FPC. Detta syns genom att Bloomberg och Zwipe gått från FPC till Idex, uppger analyshuset.

Arctic skriver också att potentialen i Idex, som visserligen är en högriskaktie, borde vara mer inprisad i aktien. Enligt basscenariot kan Idex om fyra år ha skaffat sig en marknadsandel på 35 procent på en marknad med 10 procent biometriska kort och ha en rörelsemarginal på 22 procent.

Idex-aktien är upp drygt 7 procent till 2,76 norska kronor på onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om IDEX Biometrics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien IDEX Biometrics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt