Fractal Gaming klättrar 67 procent i premiärhandeln på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Fractal Gaming klättrar 67 procent i premiärhandeln på First North

Fractal Gaming började idag den 11 februari att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset för att teckna aktier i bolaget var mycket stort bland såväl svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Sverige och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Fractal Gaming säljer gamingprodukter för PC i premiumsegmentet, vilket i bolagets fall inbegriper chassin, nätaggregat och kylning.

Erbjudandet bestod av 11,67 miljoner befintliga aktier som erbjuds av huvudägaren Litorina IV och ett fåtal andra aktieägare. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,75 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet omfattar inklusive övertilldelningsoptionen totalt 13,42 miljoner aktier.

Ankarinvesterare är Tin Fonder, Ernström Finans, Handelsbanken Fonder på uppdrag av Microcap Sverige, Enter Småbolagsfond och LMK Venture Partners som tecknade aktier för 270 miljoner kronor.

Aktien har hittills idag handlas till 83 kronor som högst betalt och 62,05 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 68,50 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 67 procent jämfört med teckningskursen som på förhand var bestämd till 41 kronor per aktie. Aktier för 108 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 29,12 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,99 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fractal Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fractal Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev